page_banner

warta

VASZ-3
1. Ngajaga Haneut
Dina awal musim semi, bédana suhu antara énjing sareng sonten ageung, sareng cuaca robih gancang.Hayam leuwih sénsitip kana parobahan suhu, sarta éta gampang pikeun nyekel tiis di lingkungan suhu low pikeun lila, jadi pastikeun tetep haneut.Anjeun tiasa nutup panto sareng jandéla, ngagantung langsir jarami, atanapi nganggo metode pemanasan sapertos nginum cai haneut sareng kompor supados tetep haneut sareng haneut.Upami anjeun nganggo kompor batubara pikeun panas, perhatikeun karacunan gas.
2. Ngajaga ventilasi
Ventilasi mangrupikeun bagian penting tina impian Cina pikeun ngangkat hayam.Bari tetep haneut, éta ogé diperlukeun pikeun mastikeun ventilasi hawa seger di imah hayam.Dina musim semi, suhu handap sareng kapadetan stocking luhur.Ieu sering penting pikeun nengetan insulasi imah hayam jeung malire ventilasi jeung ventilasi, nu bakal gampang ngakibatkeun polusi hawa di imah jeung beternak baktéri.Hayam inhale karbon dioksida jeung gas ngabahayakeun séjén pikeun lila, nu bisa kalayan gampang ngakibatkeun incidence luhur colibacillosis, kasakit engapan kronis sarta panyakit séjénna.Ku alatan éta, ventilasi teu bisa dipaliré.
3. Disinfeksi
Musim semi mangrupikeun usum pikeun pamulihan sadaya hal, sareng panyakit henteu aya pengecualian, janten disinfeksi dina musim semi penting pisan.Dina musim semi awal, suhu langkung handap, sareng frékuénsi kagiatan baktéri turun, tapi iklim masih tiis dina waktos ayeuna, sareng résistansi hayam umumna lemah.Ku alatan éta, lamun disinfeksi teu diabaikan dina waktos ieu, éta gampang pisan ngabalukarkeun wabah panyakit sarta ngabalukarkeun karugian beurat.Ku alatan éta, urang kedah merhatikeun karya disinfeksi sareng henteu kedah létoy.
4. Gizi Feed
Cuaca musim semi teu stabil sareng hayam kawilang lemah, janten penting pisan pikeun ningkatkeun tingkat gizi pakan.Sanajan kitu, hayam béda merlukeun suplemén gizi béda.Contona, eusi protéin dina feed pikeun chicks kudu ngaronjat ku 3% -5%, énergi dina feed salila periode beternak kudu appropriately ngaronjat, sarta hayam tengah-yuswa kudu suplement vitamin sarta sababaraha elemen renik.
5.Cahaya tambahan
Waktu cahaya poean hayam dewasa nyaéta antara 14-17h.Cahaya tiasa ngamajukeun métabolisme hayam sareng nyepetkeun kamekaran hayam.Ku alatan éta, waktu lampu hayam kudu patepung salila prosés beternak.
6. Kontrol Kasakit
Dina musim semi, hayam rawan panyakit engapan kronis, flu burung, sareng sajabana, ku kituna perlu ngalakukeun padamelan anu saé dina pencegahankasakit hayam.Sakali kasakit kapanggih, perlu nyandak ukuran pas mungkin.


waktos pos: Feb-15-2022